THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, December 29, 2010

you are sweet blogger like candy

Salam

he
re the tag.

you are sweet blogger like candy!



dont really have the idea about this tag actually.
but then, still thanks! :)
sweet hah? ngee~ i know.


i think this kind of tag some sort of a way to~
promote blog eah? hehe. hey cik nani.
its working! thanks for creating this tag. :)


ok, there are some question and terms to follow.
tapi tak wajib follow jugak kan? ehee~


first :
jadi follower Blog Nani?
ngee! not yet.


second :
tampal award?
sudah! :)


third :
WAJIB Mulakan title entry dengan nama
you are sweet blogger like candy
am i? haha. done! ;)


and the last one :
tag 5 blogger !
okayh !


kiwi
jelly
fatinizzati
lemo the fish
nabilah manut


its taken randomly. hehe.
sebab rasenya dah ramai dapat tag ni kan? ;)


and again. thanks cik syida.
thanks cik NANI. :)

Saturday, December 25, 2010

I Love You~


Kenapa bila kita ucapkan kata2 seperti " I love you", " I cinta you", I sayang you" kita sering kali terlupa yang cinta itu bukan semuanya indah??Ya..cinta itu MEMANG indah..Cinta itu anugerah DIA kepada hamba2nya..Tetapi..untuk mendapatkan keindahan cinta itu..banyak yang kita perlu tempuh..Dan selalunya..kita akan terluka berulang2 kali sebelum keindahan dan kebahagiaan sebenarnya cinta itu kita dapat :')


..Cinta itu perlukan pengorbanan..Cinta itu perlukan kekuatan..Cinta itu perlukan kesabaran..Cinta itu ibarat kita berada dihadapan satu taman bunga, dan si dia pula..sedang menanti kita..di dalam taman indah itu...Tetapi..taman indah itu dikelilingi duri2 tajam,binatang2 buas,mereka2 yang tidak senang dengan kebahagiaan kita yang senantiasa akan cuba untuk menjatuhkan kita dan tidak lupa juga makhluk2 bertanduk yang sentiasa membisikkan kata2 yang melalaikan kita akan erti sebenar cinta..


*credit to en.google*

Ada yang kata..cinta itu pendorong mereka..untuk mencapai kecemerlangan..Ada yang kata..cinta itu kekuatan mereka..untuk terus berjuang dalam hidup..Ada yang kata..cinta itu nyawa mereka..sampai ada yang bunuh diri bila cinta meninggalkan mereka..

Bagi Gebob..cinta sebenar ialah bila kita dapat harungi semua duri2 tajam,binatang2 buas, mereka2 yg tak senang dengan kita dan paling penting..kita dapat tewaskan makhluk2 bertanduk yang sangat suke menjanjikan kenikmatan yang sementara sehingga kita HILANG nikmat cinta sejati..

Cinta sudah ditentukan DIA..Cuma kita tak tahu..Kita akan bertemu cinta kita di dunia..atau di SANA.. Kadang2..Gebob mengharapkan cinta Gebob tu..dah takde di dunia ni..Sebab..kita tahu cinta kita ada di SANA..sedang menanti Gebob..dan yang pasti itu adalah cinta SEJATI.. :')

Biarlah cinta itu sendiri yang menemui ku.. :')

*credit to en.google*

P.S - Sebelum tido mesti nak kena doa kan bakal CINTA hati sentiasa sihat dan beriman :')

Sunday, December 5, 2010

Korang ada adik?

Salam

Korang ada adik pompuan?? Kalau yang ada adik pompuan, mesti dia pon rasa cam Gebob rasa..hahhaha...Rasa apa? Rasa risau bila adik po
mpuan kita tu dah makin besar dari segi usia..Besar dari segi size pon risau jugak tau!

Gebob ada sorang adik..Adik pompuan..sekarang berumur 14 tahun..Dia ni jenis pemalu sikit..Tak macam Gebob..Gebob ni tak-berapa-nak-malu...kuikuikui...Dan Gebob akui..bila usia dia da makin meningkat ni...Dia nampak makin lawa...Dah jadi big girl kan..Gebob tak lawa cam adik..Gebob mengaku Gebob memang
tak lawa..Dah la gemok.. =.=" huhuhu...

Pernah sekali Gebob keluar dengan dia pegi mall..Nak beli barang mok mintak belikan..Masa tengah jalan2 cari barang...kami jumpa 2 orang budak lelaki ni..Maybe sebaya dengan adik kot...Dari jauh Gebob dah nampak budak2 tu duk u
sha adik..Ingatkan mereka2 just usha camtu je..tapi mereka2 ikut adik! Adoi..dah la pandang adik atas bawah..Memang panas muka Gebob rasa tahan nak marah..Cepat2 Gebob tarik adik pegi kaunter bayar barang2..Tak tahu kenapa ada satu perasaan tak selesa bila ada orang usha adik camtu..

Bukan nak jadi sorang kakak yang menyekat atau control hidup dia..Tapi dia satu2nya adik Gebob..Gebob taknak dia menangis disebabkan cinta monyet yang memang sangat sinonim dengan remaja sebaya dia..Kapel hanya untuk merasa apa itu cinta..suka2...pastu bila clash..menanges bagai nak rak..No..
I dont want that to happen to her..

Bila tengok budak2 zaman sekarang..dengan kemudahan internet kat mana2 je..dengan kemudahan untuk akses pelbagai laman web yang entah hape2..Gebob jadi risau..takut adik terikut dengan benda2 tak elok ni..Takut dia lemah dengan semua godaan dunia sekarang..Sebab tu rasa macam taknak ada kemudahan jalurlebar dekat rumah ni..Tapi bila fikirkan dia kesunyian duk sorang2 bila Gebob dan k
akak balik U masing2, jadi serba salah pulak..Dia selalunya bukak FB untuk main games..Ok..main games takpe..jangan nanti dapat pakwe sudah.. Nonono..

Jaga adik pompuan..tak sama dengan jaga adik lelaki..Bila dengan adik pompuan..kita jadi always nak tahu dengan sape dia berkawan..Kemana dia keluar..Dengan sape dia keluar..Dengan sape dia kerap texting..
Sape kawan rapat dia..
Mesti korang pikir Gebob ni control gila adik Gebob,kan?

Tak kesah la..Gebob just nak adik dapat yang terbaik dalam hidup dia..Gebob pernah gitau mok..Gebob takkan kawen..selagi adik tak kawen dulu..Sebab Gebob nak pastikan..adik dijaga oleh seorang lelaki yang betul2 baik..Yang akan jaga dia..dan bantu dia di dunia dan akhirat..Baru lah Gebob rasa lega
untuk lepaskan adik.. :')




Monday, November 29, 2010

Adik Afif Safuan Sudah Ditemui

Salam

Tadi Gebob tengok blog yanae .. Gebob ada post sal Adik Afif Safuan hilang sebelum ni..

Alhamdulillah...Afif sudah ditemui di Hospital UM.. Tq kepada mereka yang doakan agar Afif dijumpai dengan selamat.. :)

Sunday, November 28, 2010

My Sis's Wedding!

Salam

Tanggal 6/11/2010..Kakak ku yang ke - 3 selamat di ijabkabul dengan pasangan dia , Abu Abdul Rahman..21/11/2010 yang lepas kenduri sebelah lelaki pulak..kat Bota Kiri, Perak..Gebob drive sendiri tau dari Kota Bharu ke Perak..sumpah nak patah pinggang rasanye sebab jaoh sangat..Sebelum ni drive dari Kuantan ke Kb takde la penat sangat sebab bergilir dengan akak..Ni nak bergilir dengan uncle, dia pulak mabuk sebab jalan cam ular kena palu bila balik guna jalan Cameroon Highlands.

Semua berjalan lancar..kat sini pon ok..kat Bota pon ok..Even lepas kenduri Gebob terus demam 2 hari 2 malam..haha
hha...

Taknak cakap banyak..ni nak tunjuk snapshot mase weddin
g dia..Gebob cilok dari Fb Abang Azmir Khalid, photoshooter masa wed akak Gebob..


Ni sebenarnye kotak tisu tau..hahahha XD




Ni konon2nya cam kawan2 dia tak bagi Abg Abu ambik dia lagi




Orang cakap gambar ni berhantu sebab my sis nampak cam 'floating'



pergh..bestnye kawen..hahhahah XD



suka tengok gambar ni sbb tetibe ada rainbow..rainbow betul tu, bukan selepas edit ok..



4 gambar kat atas ni dekat Kellie Castle..lawa siot tempat ni




Ok la...Gebob doakan moga Kak Iti dengan Abg Bubu bahagia sampai hujung nyawa..Harap Abg Bubu boleh tahan dengan perangai Iti yang agak childish tu..hahhaha.. XD


p.s-bile la turn aku pulak nie..kuikuikui XD

Saturday, November 27, 2010

Kanak-kanak Hilang!



Assalamualaikum, readers ~

minta perhatian terutama blogger ! korang kalau boleh, copy la entry ni.


SESIAPA YANG ADA TERJUMPA KANAK-KANAK ( GAMBAR DI ATAS ). PLEASE & TOLONG LAPORKAN KAT BALAI POLIS. ATAU INFORMKAN KAT AFIF. NI ADIK SEPUPU DIA. HILANG PETANG SEMALAM. KAT AREA GOMBAK/PPR , GOMBAK SETIA. KANAK- KANAK NI BERNAMA AFIF SAFUAN DAN BERUMUR 10 TAHUN.


tolong ye ! kesian adik afif safuan ni. kecik lagi. tak pun, korang tinggalkan comment kat entri kalau ada ape-ape maklumat. TERIMA KASIH !

copy dari blog cik yanae

Sunday, November 14, 2010

Moga Aku Berwalikan Abahku

Salam..

Dah baca paper arini??

Haha..nak kahwin..mesti ada wali, kan?



Yang nk berbini 2, mesti dapat izin bini pertama , kan?

Semua tu kena ikut apa ditentukan agama kita la kan..

Tapi kenapa la masih ada yang bebal sanggup langgar perintah agama semata2 nak kesenangan duniawi yang sementara ni?

Ada ke pegi guna jurunikah haram..lepas tu pulak guna wali pakai lukisan je??? Alahai..ajaran kerajaan langit ke berapa la dorang pakai ni? Kononnya itu lukisan Wali Songo, seorang ulama' terkenal di Pulau Jawa mase kurun ke-17. Kalau betul pon itu Wali Songo, mana boleh pakai buat wali untuk kawen..Sengal giler.. Ini la lelaki bila takut nak minta dengan bini nak kawen 1 lagi, sanggup gadaikan agama..Yang pompuan tu pon satu hal, lelaki camni ko nak buat laki? Cari la lelaki yang boleh pimpin ko jadi lebih beriman..Kan tak pasal2 kena tangkap, malam pertama kat balai la korang, kan? Alahai..tak faham2..Tapi yang paling tak best jurunikah haram tu terlepas! Pakai ilmu ghaib ke apa..?? haha..

Nak tahu berita lanjut klik sini

Wednesday, November 10, 2010

Osphronemus Goramy

Salam

Maaf lama tak update blog..Minggu lepas sangat2 la busy..Online pon just bukak Fb n tengok apa yang penting je.. My sis kahwin sudah pada 6hb 11 yang lepas..Alhamdulillah..semua berjalan lancar.. Gebob pon dah kurus sikit ni tau nak kata betapa kuatnye bekerja..kahkahkahkahkah *mimpi la ko nak kurus* Wal
aupun ada satu tangan je yang berfungsi..At least banyak jugak goodybag yang Gebob dapat siapkan..

Berbalik pada title di atas..Apakah sebenarnya 'osphronemus goramy' ni? hahhaha... Google cepat...kuikuikui..ok..itu nama saintifik dia..Nama 'melayu' dia....Kaloi~ Kemain simple nama benda alah ni in BM k
an..hahhahha..

Ok..kawan2 rapat Gebob semua dah tahu Gebob suka bela ikan..Gebob ada kolam ikan kat rumah..ada ikan koi, ikan patin, ikan sepat, ikan selat, ikan kaloi mas dan kesayangan hamba ialah Kaloi sungai sekor ni..Kaloi sungai ni anta
ra penghuni terawal yang mendiami kolam Gebob ye..bersama2 dengan si patin dan 4 ekor koi..beli kat pasar tani mase tu Gebob Form 1..dah lebih..jap nak kire..ha..da lebih 6 tahun da bela mereka2 ni..Dan sekarang Kaloi dengan Patin la yang paling besau dalam kolam tu..

Nak di jadikan cerita..Gebob tak tahu yang Kaloi ni spesies yang suka mendominasi..yang mana dia sangat tak suka bercampurgaul beramahme
sra dengan ikan2 lain. Bila da makin besar ni..abes semua ikan2 lain di serangnye..da bberapa ekor ikan koi da mati..memang la sakit hati gila..So lepas bermesyuarat dengan CEO di rumah..kami sekat kolam sebelah lagi dengan batu..biarkan dia je kat situ..Tapi tadi koi kecik pegi menyelinap masuk kolam sebelah..ilang separuh ekor dia!nasib baik hidup lagi..adoi...Memang tak tahu da nak buat macam mana dengan Kaloi tu...Satu lagi dia ni berlagak sikit..nak makan roti mahal2 je..dia tak makan makanan ikan biase2 tu tau..dan dia jugak boleh detect kalau roti tu roti murah..hampeh betol! Nasib baik sayang..

Ada yang tak kenal Kaloi rupanya macam mana?Meh sini nak kasi tunjuk.

Besar kan? Kaloi Gebob kecik sikit daripada yang ni..eh2..bukan sikit..banyak la jugak..kuikuikui...

p.s- kak iti selalu berangan jadi bawang merah bila bagi kat Kaloi..kahkahkah XD

Wednesday, November 3, 2010

Tag Dari Cik Farah

1. Apa benda yg paling penting dlm hidup korg?
MyKad *kalau hilang ni susah oo*

2. Benda terakhir yg korg beli menggunakan duit sendiri
A shirt..I think soo..da lama tak shopping..

3. Dimana tempat korg ingin melangsungkan perkahwinan korang dan apa tema perkahwinan korg nanti?
Yang pasti bukan dekat rumah..taknak susahkan my mak nak kemas rumah nanti :D
Tema? Hurm.....nature..maybe :P

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Ye..saya sedang bercinta dengan Jensen Ackles. Harap maklum ye.

5. Berapa lama korg akan mencintai kekasih korg?
Selagi masih waras n selagi si dia perlukan saya

6. Novel / buku / majalah yg terakhir korg beli?
Mastika..Satu2nya majalah yang abah approved beli :P

7. Apakah nama penuh korg?
Evagebob Vid..kuikuikui XD

8. Antara mak dan ayah korg, yg manakah korg lebih mesra?
Mak.

9. Namakan orang yg korg betul2 nk jumpa dlm hidup korg.
Enrique Iglesias n Jensen Ackles..awwww~ ;)

10. Adakah korg basuh baju korg sndiri?
tak. mesin basuh saya

11. Dimanakah tempat yg korg betul2 nk pergi?
Amazon la!


12. Pilih salah satu, peluk atau cium?
Nak pilih dua2 boleh?


13. Beritahu 3 benda ttg org yg tag korg
Dia jiran saya
Dia klaka
Dia budak J ye dulu :P

14. Benda yg korg syg sgt2 dlm hidup korg
Benda? Fon la kot..

15. 5 lagu yg plg korg suka dan selalu dgr

1. Back To December-Taylor Swift
2. You Could Be Happy- Snow Patrol
3. Hanyut- Faizal Tahir
4. I Found A Reason - Cat Power
5. Club Can't Handle Me - Flo Rida

16. Bila tarikh lahir korg dan kt mana korg smbut thn lepas

28 Mac , tahun ni sambut dekat Tawau! With my family..Makan seafood yang rare..Best giler XD


17. 5 org blogger yg korg nk tag

Cik Bunga
Tika
Cik Mea
Salem
Aya


Monday, November 1, 2010

Apa Itu Ragdoll?

Salam..

Dah lama tak update..Gebob busy ouh kemas umah..Angkat almari..cat pintu..dinding umah..Gara2 my sis..nak kahwin da...Da gatal sangat nak kahwin kan..hahah..Bio la...da sampai jodoh dia..Lagi pon pompuan tak e
lok kahwin lambat..kena kahwin kalau boleh sebelum umur 30..sebab nanti kesuburan anda terjejas ye puan2..

Balik pada tajuk..Ada sape2 tak tahu apa itu Ragdoll?? Ada macam nama patung Barbie tak??hahhaa...Ragdoll ni sebenarnye sejenis binatang...Selalunya bermata biru,kadang2 ada jugak yg mata hitam..Berbulu separuh panjang,lembut,halus dan ada sikit perbezaan warna dekat bulu dia..Dihasilkan oleh seorang 'breeder' Amerika bernama Ann Baker..Ta
pi tak diketahui dia kacuk dengan baka jenis apa..Sangat terkenal dengan kejinakannya..

Ok..ni la antara gambar2 Ragdoll yang menjadi p
ojaan hati Gebob.. :P


Ayoyoyo..sangat comel!! >.<


Adoi..nak sekor!!! Sape ada..meh tukar dengan Gebob punya lappy..hhahhahhahah XD



Thursday, October 28, 2010

Mitosis dan Meiosis

Mitosis or cell division is an elegant process that enables organisms to grow and reproduce. Through a sequence of steps, the replicated genetic material in a parent cell is equally distributed to two daughter cells. While there are some subtle differences, mitosis is remarkably similar across organisms. There are several phases or steps in mitosis which include:

Dalam bahasa kita :- Mitosis atau pembahagian sel adalah proses elegan yang membolehkan organisma untuk tumbuh dan berkembang biak. Melalui susunan langkah-langkah, bahan genetik direplikasi dalam sel induk sama dibahagikan kepada dua sel anak. Walaupun ada beberapa perbezaan yang halus, mitosis sangat mirip di seluruh organisma. Ada beberapa tahap atau langkah-langkah dalam mitosis yang meliputi:


  • interphase
  • prophase
  • metaphase
  • anaphase
  • telophase

Try tengok animasi ni :-


Animation courtesy of Tom Diab. Used with permission.

http://www.geocities.com/Athens/Olympus/5297/



cik gebob yang comel ni watpe g kuantan ? :)

gi amek kakak yg sgt mnje yg tkot nk drve sdri blk kb :P

Apa??Apa?? XD

Wednesday, October 20, 2010

Ada Sorang Budak

Salam..

Sekarang tengah cuti kan..Nak kerja pon memang tak boleh la kan sebab ada orang gatal nak kawen kan.,So, untuk mengisi masa yang sangat lapang ni..Gebob nak cerita sikit kisah seorang budak pompuan ni.. Alkisahnya dulu2...ada seorang budak pompuan ni...tinggal di sebuah kampung yang aman damai yang di beri nama Kg. Wakaf Mek Zainab..Rumahnya terletak betul2 di hadapan sebuah sekolah rendah iaitu Sekolah Rendah Taik Ikey Puyu..Taik Ikey Puyu adalah nama glemer sekolah tersebut,nama sebenar tidak boleh dipapar di sini untuk mengelak sebarang kontroversi daripada berlaku..

Budak pompuan ni ada 2 orang kakak yang bersekolah di sekolah itu..Budak ni sangat excited bila waktu persekolahan hampir tamat pada tiap2 hari..Sebabnya dia akan pergi menunggu kakak2nya di pintu pagar sekolah itu sekaligus memberi peluang kepadanya untuk meneroka dan mengu
kur keluasan padang bola sekolah itu.

Nak dijadikan cerita..pada satu hari, semasa sedang berlari2 anak di padang sekolah itu, si budak pompuan ni ternampak sekumpulan kambing sedang meragur rumput dengan begitu berselera sekali. Budak pompuan itu begitu tertarik dengan keindahan binatang bergelar kambing itu lalu mula mendekati mereka. Tanpa sebarang amaran awal, HIYAK!! Budak itu melompat naik ke atas seekor kambing yang ada di situ! YEEHAA!! Kambing malang itu melompat2 cuba melepaskan diri daripada serangan penggana
s nekad itu. Tetapi malangnya kudrat kambing itu tak terlawan dengan kehebatan budak pompuan tadi. Akhirnya kambing sudah semput dan surrender lalu kambing melabuhkan punggungnye ke tanah.
Dengan megah...budak pompuan yang mem
akai mini skirt itu bangun dan melompat2..smbil terjerit2.."best la naik kuda!!esok kita men2 lagi ea cik kuda!"


*Gambar ini tiada kena mengena dengan budak pompuan tu ye*

Begitu la alkisah sorang budak yang tak dikenali

Will be continue...

Wednesday, October 13, 2010

Kerja

Salam..

Ok..ramai teman2 sekampus sudah mula bekerja untuk cuti panjang ni..Adoi..Gebob sangat jeles woo..Nak keje jugak!

Btw..lupa nak gitau..saya sudah berada di KB ye...huhuhu..selamat sampai setelah mendarat di Kuantan jap dari KL sabtu lepas..Kat Kuantan, Gebob lepak EC kejap..Ok..takde budak2 UiTM.. :'(
So, beli Hot n Roll..pegi kat Wimax Center yang bangang sampai hari ni tak call aku..Janji nak call terus esoknye..ni da berapa hari dah tak call jugak..macam BER-uk la..Gebob da bayar wimax untuk bulan ni..bill RM3o je..orang siap bayar lebih tiap2 bulan boleh pula cakap aku tak bayar...Macam gampang la center tu..nsib baik aku tak stay Kuantan da...

Insyaallah..maybe malam ni kena pegi Kuantan lagi, kalau jadi la...Nak ambik property saya tertinggal di sana, hahahha..

ok..salam.

Wednesday, October 6, 2010

Gebob Sangat Gatal, Gelenya, Gelebek.

Salam dan selamat sejahtera semua..

Hari ini hari Khamis 7 Oktober 2010 *tengok fon nak make sure hari ni hari apa*

Orang lain..I mean teman2 sekampus semua dah balik ke rumah masing2..maybe dah ada yang pegi melancong or bercuti lepaskan tension selepas final exam hari itu.. Or maybe juga masih ada yang bersedih sebab dah berpisah dengan sahabat handai dan pakwe makwe buat mereka yang berkapel disana.. buat Gebob sahabat handai la kan, kan?? XD

Ok, buat pengetahuan semua..Saya masih di perantauan..*kahkahkahkah*.. Lepas blah dari Kuantan, Gebob merantau ke negeri orang..Negeri Selangor...So, disana, Gebob bertapak di Politeknik Shah Alam ye teman2 semua..Sekarang ada game Dodgeball Campus ke lupe dah name penuh dia...Sape2 yang taktahu apa itu Dodgeball, ia adalah 1 game lebih kurang macam main bola beracun..ke ada juga yang tak pernah main bola beracun zaman2 sekolah dulu??

Nak di jadikan cerita, 1st game Gebob tengok between team UCSI lawan team baju kuning..Sorry, lupa team kampus mana..Sebab boleh lupa?Sebab Gebob terlalu fokus tengok cowok2 gantang dari team UCSI!kahkahkah.. *ada kegatalan sedikit di situ* Pergh, dah la main dengan sangat best, gantang pulak tu..hahahhaaha....*kegatalan melanda lagi* .

Ok, cukup dengan cowok2 gantang tu..takmo dah gatal2..Sekarang nak gitau Gebob dah blah dari Politeknik Shah Alam..Sekarang bertapak di Cheras pula..Oh ye, sebelum itu Gebob ke Gua Musang, bukan untuk cari musang, tapi ada urusan urgent yang tetiba tak jadi urgent.. Gebob dah nak balik ke Kb, tetapi bus sangat cemburu dengan saya ye lalu dia berlalu meninggalkan Gebob termenung seorang diri..Lalu diri ini membawa hati yang lara pegi ke Cheras..

So, hari ini masih tersadai di Cheras memikirkan bila akan menjejakkan kaki di rumah tercinta.. Ayoyo..sangat rindu akan ikan kaloi, ikan patin, ikan sepat, ikan koi, ikan taktahu nama.. :'(
Ok, rindu mok, adik dan abah.. :'(
Mok, Acik nak balik.. :'(

Ok stop sulking..smile Gebob smile.. :D ok..itu sengih..bukan senyum!

Monday, September 20, 2010

Be Courageous

We take a risk when we open our hearts

because the truth is,

if we open our hearts,

we will get hurt.

You can’t open your heart and not have some hurt

because you’re in a human experience.

Even if it’s the love of your life

and you have many wonderful, deepening, growing,powerful years together,

it’s a human experience

and that person will pass over.

Love takes courage.

Be courageous.

I Had A Dream


I had a dream and it was about you ...



I smiled and recalled the memories we had ...


then I noticed a tear fell from my eyes ...


you know why?


Coz in my dream you hugged me and said goodbye ..

Saturday, September 4, 2010

Must Remember


“If ever there is tomorrow when we're not together..


there is something you must always remember.


you are braver than you believe,


stronger than you seem,


and smarter than you think.


but the most important thing is,


even if we're apart..


i'll always be with you~"


Wednesday, September 1, 2010

Pecah Hati

Salam

Dah lama tak blogging kan..

Maaf lah semua...Nafsu berblog dah hilang entah kemana..

Maaf lah juga sebab post kali ini post ikut kata hati..

Hati yg dah hancur..retak..luka..pergh!kalah orang putus cinta..

Entah la..kadang2..jadi baik ni..macam tak berguna zaman ni..

Jadi baik..orang ambik kesempatan..

Orang pijak kepala kita..

Orang tak jaga perasaan kita...

Adakah ini bermaksud kita kena jadi jahat?Pentingkan diri sendiri?Hidup dalam dunia kita je bila benda macam tu jadi bile kita baik???

Aku dah meluat la dengan orang yang datang pada kita bila nak kita je..tapi bila kita ni dah tak 'multipurpose' terus korang sepak jauh2 kan..

Alahai..sadisnye diri aku ini..

Tapi takpelah kawan2...ni last da korang jumpa aku kan...Lepas ni semua dah tak tahu jumpa lagi ke tak..Korang teruskan la buat macam ni..

Terima kasih la semua..

Tuesday, July 6, 2010

Memories...never fade away...

Salam...

Dah lama wa tak update benda alah ni...Masa membataskan segala kemahuan ku...+ ketiadaan connection membuatkan diri ini terpinggir sebentar dari dunia hujung jari..Baru dapat connection balik last week..ribuan terima kasih kepada ayahanda tercinta kerana membenarkan anakanda membazirkan sedikit wang untuk mendapatkan connection..Akan ku balas jasa mu abah..

Dah nak masuk sebulan wa berada di Kuantan...terlampau banyak perkara yang tidak pernah ku jangka akan berlaku di sini..Kehidupan sebagai seorang pelajar berjalan dengan baik..tapi kehidupan sebagai seorang sahabat??Tidak berlaku seperti yang wa impikan..Kenapa bila wa sudah di semester ke 3 baru semua ini terjadi??

Sahabat..seribu kemaafan ku ungkapkan..Diri ini punya seribu kelemahan..seribu keburukan..seribu kekurangan..Aku khilaf..Aku alpa..Ku cuba untuk menjaga hati para sahabat..tapi ku sedar..diri ini..terkadang..tidak lepas dari melakukan kesilapan..Dalam erti sebuah persahabatan..Susah senang kita lalui bersama..Ku tahu..terkadang..di saat sahabat dalam kesusahan..aku hilang..aku pergi..Sedangkan bukan niatku untuk melakukan sedemikian..

Sahabat..aku rindu..saat kita bergelak ketawa merakam video Jai Ho...
Sahabat..aku rindu saat kita bersama2 makan aiskrim di depan 7-E..
Sahabat..aku rindu saat kita menggila di dalam fitting room di ECM..
Sahabat..aku rindu saat kita sama2 menjerit tengok cerita SCREAM..
Sahabat..aku rindu saat kita berjaga malam mengadap lappy masing2..
Sahabat..aku rindu saat kau menjaga aku ketika aku tiba2 jatuh sakit..
Sahabat..aku rindu saat kita berjalan bersama2 ke ECM smabil memegang kayu takut di ragut Mat Pet..
Sahabat..aku rindu saat kita webby bersama2 even di dalam bilik dan rumah yang sama..
Sahabat..aku rindu saat kita menggila menari lagu Korea bersama..
Sahabat..aku rindu saat kita makan pulut durian di Pesta Buah suatu ketika dahulu..
Sahabat..aku rindu saat kita sama2 menjaga Adey..
Sahabat..sesungguhnya..aku merindui KAMU...Aku merindui ukhuwwah kita..Aku merindui kemesraan kita..Aku merindui kasih sayang yang pernah terjalin sesama kita..

Hanya disebabkan ego..masing2 mendiamkan diri..menjadi orang asing..seperti tidak pernah kenal sebelum nie...Berselisih bahu..ibarat berselisih dengan angin....

Aku rendahkan ego ku..kerana aku sayang para sahabat ku..Aku tak mampu untuk menipu diri aku yang aku tak pernah kesah dengan apa yang terjadi...

Sahabat..ku pohon kemaafan..Aku tak ingin tergolong dalam golongan yang memutuskan silaturrahim..Dosa lain sudah tidak tertanggung..ku tak mahu ditambah dengan dosa lain lagi..kerana orang yang memutuskan ikatan persaudaraan..tidak akan ke Al-Jannah..

Sahabat..impianku..semua ini..bukan hanya tinggal kenangan..ku mahu ia berterusan..ku mahu ia berkekalan...

Akan ku hulurkan tangan ini..jikalau diri ini masih bergelar sahabat mu..sambutlah..sahabatku..
Jika tidak..ku akan mengerti...sesungguhnya..diri ini..tidak layak..bergelar..seorang sahabat... :')

Sahabat..aku rindu kemanisan bersahabat.. :')

Saturday, June 19, 2010

Cik Cun..Sowie..

Salam..
Cik Kelyza Cun ada tag wa lam dia punya blog..Dan tag itu wa kena buat something yang ada kaitan dengan Facebook..Ni arahan dia..
1.Go to your Facebook photo files
2.Select the 8th photo in your profile folder
3.Post that photo and story behind it.
4.Challenge 8 blogging friends to do the same.
Cik Cun..sorry ea..rasanya gebob tak dapat buat tag ini..sebabnya gebob punye Facebook dah di delete 2 hari yang lepas atas sebab-sebab yang tak dapat di elakkan..So gebob nak ambik kat mana profile photo gebob :'( ?? Nanti ea..Insyaallah..gebob akan active balik gebob punya akaun Facebook..
Btw, thanks ea Cik Kelyza Cun sebab tag gebob!!Kalau tak memang tak gerak lah blog gebob ni kan..hahhahaha.. XD Sayang Cik Cun!
P.S-Agak boring bila dah takde Fb ni. :'(

Monday, June 14, 2010

Tag dan Award From Cik Cun!

Dapat tag dan award dari Cik Kelyza Cun!




1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu ?
Diz Innocence Is Brilliant
I love This Quote!

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana
boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ?
http://ismigebob.blogspot.com
Sebab maksud dia namasayagebob..kuikuikui.. XD


3. Apakah method penulisan dalam blog anda ?
Bese2 je wa rasa

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? Sebabnya ?
Tak kot..kalau ada nanti wa gitau..huhu.

5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda
dan apa kata mereka ?
Buat masa ini tak ada lagi..tak tahu lah kalau adik dah baca..

6. Apakah perasaan anda apabila orang lain mengatakan bahawa
anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan
blog anda cantik ?
Tak kesah ar..wa punya blog..lawa ke buruk ke..susahkan dia ke?? :)

7. Bilakah anda mula mempunyai blog ?
19 hb 8 2009! XD

8. Siapakah orang pertama yang
mengetahui anda mempunyai blog ?
Jelly

9. Apa perasaan anda apabila orang mengatakan
tentang blog anda di sekolah/universiti/tempat kerja ?
Penah ke ada orang perasan wa punya blog?kuikuikui XD

10. 10 orang untuk di-tag ,
Ika
Jelly
Arin
Cik Mieyra
Aya Yaya
Kaler
Mady
Abg Apis
Awin
Mimiey


Thursday, June 10, 2010

Buat Duit Cara Mudah

Salam..
Ok..ni nak bagitahu something...

Wa ada join satu program nie..untuk blogger yang active and juga pada mereka yang active online sampai ada yang jadi kelawar malam2 tu..

Kalau korang rasa nak buat duit..boleh ar join benda alah nie..sangat simple..tak perlu keluarkan duit pon..just kena online je..

Macam mana nak dapat duit dengan online je??
Senang sangat2..just sign up benda ni..and dia akan tanya apa yang korang minat..apa yang korang suka..pastu...tiap2 hari, dia akan bagi article..korang kena baca article tu..and rate berapa star korang nak bagi kat article tu...Easy right??huhuhu..

Wa baru je join..sambil2 buat duit dengan benda nie..boleh tambah ilmu..kan kan?huhu..So apa lagi..click je banner kat bawah ni kalau tak percaya..boleh tengok sendiri..




readbud - get paid to read and rate articles

Cik Kelyza Cun Suruh Buat

Salam...
Cik Kelyza cun tag wa ouh..
Actually dah buat yang nie..tapi yang dulu cam ada perbezaan la sikit..
Gebob dah buat ni Cik Kelyza cun! XD

Adakah anda rasa anda hot?
Wa cool... XD

Upload wallpaper yang anda guna sekarang.


Cerita pasal wallpaper tersebut.
Wa nak kereta nie!

Bila kali terakhir anda makan pizza?
Dah lama pencen makan benda alah nie.. :)

Lagu paling latest anda dengar?
Pergilah Ayu-Ost Syahjihan

Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Tak ada buat apa2

Selain nama sendiri, anda di panggil dengan nama apa?
Gebob,Acik,Eva,Ebob.

Tag lagi 8 orang .
Arin
Yaya
Aya Yaya
Ika
Awin
Ana
Abg Apis
Dayaw

Siapakah orang no. 1 kepada anda?
Shayang wa XD

Katakan sesuatu kepada orang no. 5.
Junior wa kat SMIP

No. 3 ade hubungan dengan siapa?
Dia cakap takde sape2..heee.. XD

Bagaimana pula dengan no. 4?
Single but not available.. XD

Pesanan kepada orang no. 6?
Anok aboh..jangan kuat berjalan duk sini..wahahhahahha.. XD

Adakah no. 7 dan no. 8 ade persamaan?
Ada , dua2 belajar kat UiTM Kuantan gak :D

Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang mengetag anda.
Cik Kelyza cun.shweet, nice,loveable,hot! heheheheh.. :D

Perasaan anda semasa membuat tag ini?
Sakit tekak -_-"

Adakah anda tahu si Razman 2 sengal?
Gapo namo rima tu??

Gay/Less?
Wa ada membe2 sex orientation camni.. XD

Tuesday, June 1, 2010

taw x mane hotel bajet kt kuantan? harharhar XD

tau!vistana!wahahhahahhah!!

Apa??Apa?? XD

Sunday, May 23, 2010

I Like You Like this :)


Salam..

Ok..tak ada nak cakap apa sebenarnye..just wa tersenyum bila tengok gambar nie..Bukan apa...wa dulu fan dia..bila banyak gosip panas melanda dia..wa da mula tak minat dia da..tapi bila tengok gambar ni kat blog milosuam..sejuk hati ni tengok..yelah..kalau betol dia dah bertudung..alhamdulillah la kan..at least dah tergerak hati dia nak jadi muslimah sejati..Jangan la pula jadi macam sesetengan artis ni..elok2 bertudung..pergi pulak buka tudung tu..adoi ai..

Hopefully dia memang dah bertudung..bukan sebab atas majlis tertentu je...Rasanya imej begini akan buat peminat2 dia dulu kembali meminati dia..Insyaallah..hidayah Allah kita tak tahu..

Tak Ada Yang Abadi


Takkan selamanya..tanganku mendakapmu
Takkan selamanya...raga ini menjagamu
Seperti alunan detak jantungku
Tak tertahan melawan waktu
Semua keindahan yang memudar
Atau cinta yang telah memudar

Tak ada yang abadi..

Biarkan aku bernafas sejenak..
Sebelum hilang..

Tak kan selamanya....tanganku mendakapmu
Tak kan selamanya....raga ini menjagamu
Jiwa yang lama...segera pergi
Bersiaplah para pengganti

Wednesday, May 19, 2010

Ika Tag!

1.adakah anda rasa anda hot?
err...tak lah!

2.update wallpaper pc/laptop anda guna sekarang?




3.cerita pasal gambar ini?
Ni kereta idaman :)

4.kali terakhir makan pizza?
Err..dengan kakak..2 tahun lepas.. :)

5.lagu terakhir anda dengar
Take It All Away-Ethan Gibson <3

6.apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
Tengok photo Aya :)

7.selain nama sendiri,anda dipanggil dengan nama apa?
Gebob,Acik,Eva,Vid.. XD

8.tag lagi 5 orang sape yang nak kena tag?
Kaler,Aya,Mady,Cik Amirah Najihah,Awin

9.siapa orang no 1 dengan anda?
Bhep :)

10.katakan sesuatu pada org no 5?
Awin makin besar!

11.no 3 ada hubungan dengan sape?
Aiyak..dy,siapakah pasangan anda??hahha..

12.bagaimana pula dengan no 2?
Err..dia kata tak de..tak tahulah hakikatnya bagaimana..hahha..

13.kata-kata cinta pada org no 4?
Cik Miera..harap kamu still jiran saya sem depan..syg kamu x??hahaha..

14.berikan 5 fakta yang anda tahu tentang org yg anda tag?
Kawan wa
Wa sayang mereka
Semua cun-cun
Hot! XD
Sangat baik!! :)

Monday, May 17, 2010

Happy Birthday Sayangs!

Salam...

Wa buat post ni khas untuk sayang-sayang wa yang menyambut hari ulang tahun kelahiran mereka pada bulan ini..


  • Cik Ana Anok Aboh!*14 May*
asal aboh nampak ana chubby sikit kat sini??hehhehehe

Ana syg..sowie..aboh ta perasan dear
Nanti aboh beli adiah ea??
Anak aboh paling hot nie!
n paling slumber!
Moga bahagia dengan si dia ye syg!

  • Cik Farah Syazana dear <3!!!!*16may*sama>
masa ni nak pegi masjid sekilau

Happy Birthday babe!
Dah 19tahun!
Dah Boleh kahwin!Hahhaha...
Gebob nak wish moga Cik Farah sentiasa happy like you always make me feel happy!!huhuhu..
Love u much!!

  • Arin Zahari Syg!*18 May*


Wa tengok arin ayu giler kot masa nie XD

Syg,camat hari lahir!!
Wa sayang lu amat weyh!!
Rindu lu juga :'(
Dah besar ni moga makin matang babe!!
Thanks jaga wa selama nie :'(
Love u muchos babe <3







Sunday, May 16, 2010

What was the happiest moment in your life?

bile mok usap myhead sbb dy jatuhkan plug lappy atas kepala wa..huhu..

Ask me anything

Saturday, May 15, 2010

Handpone Murah

Salam...

Ni wa dapat mesej dari kedai maya wa..kedaikasutcrocs ..it just a reminder buat mereka yang suka beli handphone murah di luar sana..

Salah satu teknik penipuan di China dan telah berlaku di malaysia.
Terdapat berbagai kategori handphone di China (original, good copy, bad copy and handphone besi).
Seorang kawan businesman handphone (Cina Malaysia) tertipu dengan pembekal di sana. Beliau membeli iPhone good copy 1 kontena, tapi half of kontena datang hanphone besi ....
Luaran nampak cantik dan berat pun sama dengan yg original, tapi dalamnya hanya ada besi.

Yg ada besi kat dalam tu...langsung tak leh guna. Masa dia tunjuk kat kita yg betul, bila kita beli, dia tukar la, ambil yg baru, konon nya la. Kes ni byk juga jadi kat malaysia terutama masa "handphone carnival". Ramai dah yg terkena. Toke cina tu cakap dia terpaksa tipu kita semula untuk cover dia punya loses.

Ada few people dah kena masa "handphone carnival" kat jalan jelatek setiawangsa few weeks ago. Dia jual handphone ni masa last day carnival, buy 1 free 1 (rm300 only). So, dinasihatkan jgn beli apa-apa handphone di karnival jalanan, belilah di kedai handphone biasa.

Friday, May 14, 2010

Bapuk Siti

Salam.... :)

Post kali nie wa nak cerita sikit pasal seorang kawan baik wa dekat kampus tu..hehe..kalau budak-budak kampus mesti dah boleh agak kan siapa...hehe..

1st day kat UiTM Kuantan....wa sedih juga lah sebab tak dapat serumah dengan kawan sekelas wa dekat SMIP..Cik Eyi..sebabnya dia sehari sebelum daftar dia dah sampai Kuantan dah..Wa pula still dengan program HPA berlagak macam wa punya program pula..Pukul 4 pagi baru bertolak dari Bukit Keluang Resortkalau tak salah la nama resort tu..Wa sampai dalam dekat pukul 11 kot kalau tak silap la...memang ramai gila ar bakal student pre-law sedang beratur nak daftar kan..Wa dapat tau Cik Eyi dah siap daftar dan dah siap masuk bilik dah pon..So sangat la kuciwa bila tahu yak dapat sebilik dengan Cik Eyi kesayangan..Tapi tak mengapa lah..

Wa di tempatkan di Rumah 1107(2)...dapat lah sebilik dengan Cik Ika,Cik Yaya dan Cik Oyeen..Semua lain negeri..Seorang Pahang,seorang Terengganu..seorang Perak..memang berlaku masalah komunikasi lah sikit memandangkan wa PURE kelantan..hahhahahaha...tapi nasib baik la Si budak Pahang ni sangat fasih berbahasa kelatey..kuakuakua...5tahun stay kat kelantan..macam mana tak fasih>
..Lepas siap kemas-kemas semua..wa dengan roomates wa turun bawah ambik makanan..dan wa dah mesej-mesej dengan Cik Eyi,janji jumpa kat bawah memandangkan rumah kami lain tangga..haha..so susah la kan nak jumpa..Dari jauh wa nampak ada 4 susuk tubuh manusia berjalan ke arah kami..yang clear di mata wa hanyalah Cik Eyi..yang lain memang haram wa tak kenal..hahaha..So kami saling berkenalan la kan..Cik Eyi sibuk lah perkenalkan roomates dia ni..tapi seorang je yang wa kenal..Cik Arin..merangkap schoolmate bf wa..huhuhu..memang wa tunggu nak jumpa dia..tak sangka pula roomate Cik Eyi..haha..so tak susah la wa nak cari dia..yang 2 orang lagi Cik Dilah dan Cik Bapuk Siti..

Nak di jadikan cerita..Cik Bapuk Siti ni sangat lah sombong dengan wa..Wa sedar wa ni macam 'low profile'...'kolot'..'tak stylo'..dan Cik Siti nie orangnya mesti kawan dengan orang-orang yang 'high class'..'stylo'..'pemes'..first impression wa dekat Cik Siti..hehehe...ampun ya Cik Siti.
Memang dekat MMS pon even kalau wa duduk sebelah dia,haram la dia nak tegur wa kalau wa tak tegur dulu..hahaha..So wa ni kan merendah diri orangnya,so wa pon tak berani dah nak tegur-tegur ni..hahaha...

Tapi betul lah pepatah orang BI..Don't judge a book its cover..cik siti jangan nak judge wa from my style k......hahhahaa...ternyata 1st impression wa pada dia salah..Budak bapuk nie sebenarnya kecoh dan kepoh orangnya..+garang skit je..hahaha...walaupun pada mulanya lu sombong dengan wa..tengok sekarang siapa membe baik lu..hahahhaha...tak sangka pula kejadian lu balik rumah tu buat lu jadi rapat dengan wa..haha...

Oh ye..lupa nak mention..jodoh wa dengan Cik Eyi sangat kuat..even pada mulanya wa tak serumah dengan dia,tapi disebabkan timbul masalah penempatan..wa dengan roomates wa kecuali Cik Oyeen kena pindah rumah Cik Eyi..wa bukan setakat dapat serumah dengan Cik Eyi,malah sebilik!haha..2sem kat sana wa still dengan Cik Eyi, hopefully Sem 3 nie pon wa still dengan dia,Cik Bapuk Siti,Cik Ika,Cik Yaya,Cik Arin dan housemates wa yang lain...tak nak weyh dapat housemates lain..serious tak nak! :'(

So..kat sini,wa nak say thanks kat Cik Bapuk Siti nie..sebab sudi jadi membe baik wa kat sana..sudi jaga wa sudi teman wa susah senang..jaga wa dalam bab duit..hehehe...hargai itu sangat-sangat.. love you babe! (^o^)

p.s-bapuk dalam loghat bajau means makcik.. ;)

Thursday, May 13, 2010

Adek..

Salam..

Post kali nie wa nak cerita sikit pasal adik wa..




Wa ada seorang adik je..Kami panggil dia Adik je..tapi kaum kerabat yang lain panggil dia Eisya padahal nama penuh takde pon bunyi macam Eisya..Dia sekarang Form 2..sekolah kat tempat yang sama abah mengajar.best ke sekolah kat tempat yang same abah mengajar??

Wa sayang adik wa..jarak umur kami agak jaoh la..5 tahun je pon..maybe sebab tu wa manjakan sangat adik wa nie...Tapi perangai dia dengan wa sangat berbeza..Dia macam pemalu la sikit..pastu macam lembut la kalau nak dibandingkan dengan wa...memang macam langit dengan bumi la...Wa tak boleh tau kalau ada siapa2 kacau dia..Memang rasa macam nak telan la orang tu..sebab adik wa manja..orang buli dia nangis..tapi tak penah bagi wa nak warning budak 2..adoi..

Sejak dia masuk sekolah menengah.....dia ni agak femes la kat sekolah di
a tu..sebabnya abah ni cikgu KESAYANGAN student kat sane....ramai la pula "akak-akak" duk usha dia.....Wa tak kisah..Wa open..Dia nak ada kakak angkat pon takpe..hakikatnya wa sangat kisah....Pastu wa dapat tahu ada seorang "akak" dah ambik dia jadi adik angkat..tak perlu la wa mention kat sini siapa "akak" tu an..Kalau "akak" dia tu jenis yang baik..hormat orang tua..perangai elok..wa tak kisah..ni tak..sangat-sangat la kurang ajar!Dengan wa pon dia boleh buat wa macam wa budak Form1!Wa memang tak boleh deal dengan budak tak reti hormat orang lagi tua ni..So,even sakit hati..wa pendamkan jua demi melihat adik wa happy..Mungkin "akak" dia tu layan dia baik kot..Wa kan kasar sikit..tak pandai nak layan adik elok-elok..Takpelah..wa boleh cerita kat sini pon sebab wa tahu adik takkan baca semua nie.... :')

Tadi..masa tengah lunch..ada orang call wa.."Hello akak...adik akak sakit..boleh datang ambik dia tak kat sekolah?...Wa yang tengah makan nie sepantas kilat terjun dari meja makan pergi tukar baju semua drive macam sumpah pelesit pon tak sempat kejar sambil doa moga-moga adik ok..Adik tak boleh jalan..Wa papah adik masuk dalam kete..dia nangis tak henti-henti...Wa bawak kete tapi kepala otak semua kat luar..sebak wa tengok adik merintih sakit..."Acik.....sakit...".."Tahan ea dik..Nak sampai da..kejap je lagi"..Sampai kat rumah berejam dia duk dalam toilet..nangis....Mok dah sediakan ubat..Wa tunggu kat depan tv..Mata kat TV..tapi hati ni resah tengok adik macam tu..

Adik..acik just nak adik tahu..acik sayang adik..even acik tak penah tunjuk sayang acik pada adik..tapi adik kena tahu tu..Semoga cepat sembuh ye dik.. :')


Kalau la adik dapat baca.. :')