THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, December 5, 2010

Korang ada adik?

Salam

Korang ada adik pompuan?? Kalau yang ada adik pompuan, mesti dia pon rasa cam Gebob rasa..hahhaha...Rasa apa? Rasa risau bila adik po
mpuan kita tu dah makin besar dari segi usia..Besar dari segi size pon risau jugak tau!

Gebob ada sorang adik..Adik pompuan..sekarang berumur 14 tahun..Dia ni jenis pemalu sikit..Tak macam Gebob..Gebob ni tak-berapa-nak-malu...kuikuikui...Dan Gebob akui..bila usia dia da makin meningkat ni...Dia nampak makin lawa...Dah jadi big girl kan..Gebob tak lawa cam adik..Gebob mengaku Gebob memang
tak lawa..Dah la gemok.. =.=" huhuhu...

Pernah sekali Gebob keluar dengan dia pegi mall..Nak beli barang mok mintak belikan..Masa tengah jalan2 cari barang...kami jumpa 2 orang budak lelaki ni..Maybe sebaya dengan adik kot...Dari jauh Gebob dah nampak budak2 tu duk u
sha adik..Ingatkan mereka2 just usha camtu je..tapi mereka2 ikut adik! Adoi..dah la pandang adik atas bawah..Memang panas muka Gebob rasa tahan nak marah..Cepat2 Gebob tarik adik pegi kaunter bayar barang2..Tak tahu kenapa ada satu perasaan tak selesa bila ada orang usha adik camtu..

Bukan nak jadi sorang kakak yang menyekat atau control hidup dia..Tapi dia satu2nya adik Gebob..Gebob taknak dia menangis disebabkan cinta monyet yang memang sangat sinonim dengan remaja sebaya dia..Kapel hanya untuk merasa apa itu cinta..suka2...pastu bila clash..menanges bagai nak rak..No..
I dont want that to happen to her..

Bila tengok budak2 zaman sekarang..dengan kemudahan internet kat mana2 je..dengan kemudahan untuk akses pelbagai laman web yang entah hape2..Gebob jadi risau..takut adik terikut dengan benda2 tak elok ni..Takut dia lemah dengan semua godaan dunia sekarang..Sebab tu rasa macam taknak ada kemudahan jalurlebar dekat rumah ni..Tapi bila fikirkan dia kesunyian duk sorang2 bila Gebob dan k
akak balik U masing2, jadi serba salah pulak..Dia selalunya bukak FB untuk main games..Ok..main games takpe..jangan nanti dapat pakwe sudah.. Nonono..

Jaga adik pompuan..tak sama dengan jaga adik lelaki..Bila dengan adik pompuan..kita jadi always nak tahu dengan sape dia berkawan..Kemana dia keluar..Dengan sape dia keluar..Dengan sape dia kerap texting..
Sape kawan rapat dia..
Mesti korang pikir Gebob ni control gila adik Gebob,kan?

Tak kesah la..Gebob just nak adik dapat yang terbaik dalam hidup dia..Gebob pernah gitau mok..Gebob takkan kawen..selagi adik tak kawen dulu..Sebab Gebob nak pastikan..adik dijaga oleh seorang lelaki yang betul2 baik..Yang akan jaga dia..dan bantu dia di dunia dan akhirat..Baru lah Gebob rasa lega
untuk lepaskan adik.. :')




27 comments:

lemolemo said...

gebob so sweet..:)

fariza fauzi said...

hey..i ada 4 org adik :)

m!sZ zAL!nA said...

sama spt apa yg sy rasa

Woofer Storm said...

Gebob syg sngt kat adik tuuu^^ bgus lah, sy tda adik ppuan.adik laki ja,tu pun da besar^^ degil lagi tu,hahaa

zOuL_iMMe said...

faham sangat sangat. Ada juga adik perempuan umur 13 tahun. pernah juga jalan dekat mall dengan adik perempuan. tapi malangnya semua mata tertumpu kepada abangnya yang macho ini.haha

tak boleh nak salahkan abangnya sebab menjadi hensem.

cikbunga said...

ade adik laki pun rsau gak, laki pompuan same je asalkan dorg bru nk mnigkat remaja, memang rsau habis. btw, jge la adik awk elok2 :)

NOOR FATIN said...

sy anak tunggal =p

Amira Rosli said...

gebob!
jage adek elok2
mia pon ad dua adek pmpn mia pon akn jge adek mia elok2..
rmi laki gatal skng....
dia kne berjage2..
insyaAllah dpt lelaki yg elok..
xcm bdk2 nakal kt shpg mall 2

evagebob vid said...

lemo..kita baru je ckp sal ni an :')

fariza..4 adik..lagi susa nk jga an..huhu..

mz..ada jugak yg ase cam gebob ase :')

achie..sape x syg adik..huhu..

zoul..untng adik ko xkena kaco ble jln ngan ko :P

cikbunga..ye2..tol tu..ok..thnks dear..

fatin..adeyh..ank tunggal..huhu..

mia..tau xpe..2 yg gebob risau ni ..

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

aaaaaaaaaaaaaa...nak kenal adik gebob~ XD bole??? -apiz kiwi yg suke adik gebob da XD

evagebob vid said...

kiwi..sebok je nk knal adik org..xde2..xley..hahahah XD

Qaseh dalia adelia said...

haisy dek...sis ade adek laki ..tp risau jugak wpun dah abes spm..risau kalau die main dgn budak2 nakal..hurmmm...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Bagus cik gebob tapi setakat mana kita mampu mengawal mereka.. apa yg penting kawalan dr segi nasihat yg menggunakan pskologi lebih bagus dr perbuatan..

alya syamimi said...

untungnye Ummu dapat akak mcm Kak Atin . Jage die elok2 tahuu ! :)

hafidzah hafidz said...

waa..baeknye kakak..even fieza tak ada adek, fieza faham perasaan Gebob..Gebob sayang adek Gebob sangat2 kan..jaga adek baik2 k =)

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

dekut2....... T_T

emmayuzaima said...

gebob macam abg n akak sy :)
baru sy sdar bertapa sygnya mereka kpd sy.

bkn saja2 nk control :)

evagebob vid said...

kak dalia..even dia da besa..kita still risau kn kak.. :'(

kak suria..btol ni..memg kne saiko baru dgr kate kot :P

mimi..untung ke?takot dia xske je ore tego2 dia.. :(

fieza..thnks dear .i will :))

kiwi..bio ah :P

emma..kne fham la lau dorg tego..ada sebabnye dear.. :)

efa said...

waa..cian tul den tak da adik wuwu

Ain Zulaikha said...

bagus la gebob pantau adik :) mmg risau, dah kata adik kan, mesti la kena jaga elok2.. lagi2 kalau ada adik jenis miang dengan laki lagi payah nak kawal.. huhu

alya syamimi said...

alahh , untuk kebaikan die jugak

evagebob vid said...

efa..xde adil lg sng..xpyah nk pk nk jage dorg..kuikuikui XD

ain..tau xpe..seb bek adik Gebob bkn jenis gatal :P

mimie..tlg tgok2 kn dia k dear?

DKosongLapan said...

bagoih le camni....adik2 kite kene le kite jage.....kalo tak kite sape lagi ye tak???

Norfa Lyana said...

nice..ha..kan..tapi tak ramai yang jenis jaga adik sndiri.kengkadang lepas je.. huhu

g@Ry DaNi@L said...

kita tak ada adik.. sbb kita anak bongsu.. jadi tau macam mana rasa..

Lizzie Yasmin said...

ye lah gebob, bkn takat adik ppuan jer kita risaukan.. aku nie salu risau kn adik laku aku nie.. hai tkut betul dengan masalah remAja skang...

evagebob vid said...

D08..yup..itu peranan kita as kakak n abg :)

agak ar..lg terok lau yg pk adik ni mnyusahkn mreka jek :(

gary..xpe..da ad anak buah t tau la cmne rase :P

lizzie..llaki cam lagi parah ea??huhu..