THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, May 13, 2010

Adek..

Salam..

Post kali nie wa nak cerita sikit pasal adik wa..




Wa ada seorang adik je..Kami panggil dia Adik je..tapi kaum kerabat yang lain panggil dia Eisya padahal nama penuh takde pon bunyi macam Eisya..Dia sekarang Form 2..sekolah kat tempat yang sama abah mengajar.best ke sekolah kat tempat yang same abah mengajar??

Wa sayang adik wa..jarak umur kami agak jaoh la..5 tahun je pon..maybe sebab tu wa manjakan sangat adik wa nie...Tapi perangai dia dengan wa sangat berbeza..Dia macam pemalu la sikit..pastu macam lembut la kalau nak dibandingkan dengan wa...memang macam langit dengan bumi la...Wa tak boleh tau kalau ada siapa2 kacau dia..Memang rasa macam nak telan la orang tu..sebab adik wa manja..orang buli dia nangis..tapi tak penah bagi wa nak warning budak 2..adoi..

Sejak dia masuk sekolah menengah.....dia ni agak femes la kat sekolah di
a tu..sebabnya abah ni cikgu KESAYANGAN student kat sane....ramai la pula "akak-akak" duk usha dia.....Wa tak kisah..Wa open..Dia nak ada kakak angkat pon takpe..hakikatnya wa sangat kisah....Pastu wa dapat tahu ada seorang "akak" dah ambik dia jadi adik angkat..tak perlu la wa mention kat sini siapa "akak" tu an..Kalau "akak" dia tu jenis yang baik..hormat orang tua..perangai elok..wa tak kisah..ni tak..sangat-sangat la kurang ajar!Dengan wa pon dia boleh buat wa macam wa budak Form1!Wa memang tak boleh deal dengan budak tak reti hormat orang lagi tua ni..So,even sakit hati..wa pendamkan jua demi melihat adik wa happy..Mungkin "akak" dia tu layan dia baik kot..Wa kan kasar sikit..tak pandai nak layan adik elok-elok..Takpelah..wa boleh cerita kat sini pon sebab wa tahu adik takkan baca semua nie.... :')

Tadi..masa tengah lunch..ada orang call wa.."Hello akak...adik akak sakit..boleh datang ambik dia tak kat sekolah?...Wa yang tengah makan nie sepantas kilat terjun dari meja makan pergi tukar baju semua drive macam sumpah pelesit pon tak sempat kejar sambil doa moga-moga adik ok..Adik tak boleh jalan..Wa papah adik masuk dalam kete..dia nangis tak henti-henti...Wa bawak kete tapi kepala otak semua kat luar..sebak wa tengok adik merintih sakit..."Acik.....sakit...".."Tahan ea dik..Nak sampai da..kejap je lagi"..Sampai kat rumah berejam dia duk dalam toilet..nangis....Mok dah sediakan ubat..Wa tunggu kat depan tv..Mata kat TV..tapi hati ni resah tengok adik macam tu..

Adik..acik just nak adik tahu..acik sayang adik..even acik tak penah tunjuk sayang acik pada adik..tapi adik kena tahu tu..Semoga cepat sembuh ye dik.. :')


Kalau la adik dapat baca.. :')

4 comments:

aYa YaYa said...

ololo..
kim slm kat adik der...
hihi..
oyak dyo kak yaya cumil kim slae..
:PPP

evagebob vid said...

hahha..baek boh!

mimi boo~ said...

like this =)

evagebob vid said...

mimiey..like ke??cte cdey ni..huhu..